QA Officer

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen.


Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is trots op haar oorsprong en op ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Wat ga je doen?

In jouw rol, waarin je rapporteert aan de QA manager, ben jij de vliegende keep! Je bent in het multidisciplinaire team van 6 specialisten de spin in het web die samenwerkt aan het onderhouden, naleven en continue verbeteren van Q in de organisatie. Dit doe je onder andere door externe audits te begeleiden en verbeteringen door te voeren.


Eventuele tekortkomingen/acties worden in gezamenlijk overleg verdeeld binnen het team en zo wordt er voor gezorgd dat met de diverse (productie)afdelingen dat het kwaliteitssysteem continu verbeterd. En natuurlijk dat de kwaliteit van onze producten en de klanttevredenheid blijvend hoog is.


Jouw werkzaamheden zullen vooral bestaan uit:

- Het onderhouden, implementeren en bijsturen van kwaliteitsstandaarden zoals IFS, BRC en FSMA en certificeringen als SKAL en Halal.
- Beoordeling en het beantwoorden van complexe vragen van in- en externe klanten.
- Begeleiden van externe audits en het lopen van interne audits en hygiënerondes.
- Direct signaleren van verbeterpunten; je bent in staat prioriteiten te stellen welke verbetervoorstellen als eerste geïnitieerd en geïmplementeerd moeten worden. Deze worden, in overleg met en door Quality Improvement, gerealiseerd.

Door jouw input wordt het kwaliteitssysteem nog meer eigendom van de diverse afdelingen waardoor het systeem altijd up to date wordt gehouden door de diverse afdelingen.

Herken je jezelf in dit profiel?

Je vindt het heerlijk om met verschillende projecten en taken tegelijk bezig te zijn. Vanuit jouw vakkennis en ervaring zie je waar zaken verbeterd kunnen worden en neem je het initiatief om deze uit te werken in procedures en instructies. Je creëert draagvlak en door jouw stijl van communiceren krijg je de ander hierin mee.


Onderdeel zijn van een team is voor jou belangrijk en samen werken jullie gericht aan het behalen van resultaten. Ook onder druk blijf je nauwkeurig en opbouwend kritisch. Natuurlijk heb je meer dan een grote affiniteit met de food branche en onze producten.


Voor deze rol zijn wij op zoek naar een kandidaat met:


- Minimaal een afgeronde HBO studie Levensmiddelentechnologie, Voedingsmiddelentechnologie, Food Commerce & Technology, Food Safety of Food Technology, Food Quality & Business
- Relevante werkervaring (minimaal 4 6 jaar) in een Quality Assurance omgeving in de levensmiddelenindustrie.
- Kennis van kwaliteitszorgsystemen zoals IFS, BRC en de HACCP systematiek.
- Kennis over en ervaring met het opzetten van de juiste procedures en werkinstructies.
- Bij voorkeur uitgebreide kennis van grondstoffen, eindproducten en productieprocessen.
- Microbiologie is voor jou een eitje, je hebt veel kennis op dit gebied en bent ook op de hoogte van andere voedselveiligheidsgevaren zoals pesticiden, contaminanten en product vreemde delen.
- Je kunt root cause analyses uitvoeren en werkt graag projectmatig.
- Elke dag een lach!

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het QA team die uit 8 collega’s bestaat. Daarnaast is er natuurlijk regelmatig contact met de productieafdelingen, en met onze klantenteams. We werken op een professionele en informele manier met elkaar samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Verstegen heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Food Recruitment.
Voor meer informatie kun je terecht bij Ernst van Hartevelt, telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 49 83 27 70. Jouw sollicitatie kun je per e-mail sturen naar Food Recruitment, ernst@food-recruitment.nl.


Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek bij Verstegen. Als deze positief is, is er een tweede gesprek waaruit verder blijkt of we samen tot een goede match komen. We kijken er naar uit!

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.