Functioneel Applicatiebeheerder R&D Suite

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Waar zijn we naar op zoek?

Om ons Quality team te versterken zijn we op zoek naar een Functioneel Applicatiebeheerder R&D Suite.


R&D Suite wordt ingezet bij de projecten en processen die te maken hebben met productontwikkeling, productspecificaties en kwaliteitscontroles. Op dit moment wordt een nieuwe applicatie ingericht. Als Functioneel Applicatiebeheerder lever je een belangrijke bijdrage in samenwerking met de betrokken afdelingen en een derde partij. Na de inrichting van deze applicatie, de processen en data is je primaire verantwoordelijkheid de werkwijze te implementeren, te waarborgen en te optimaliseren. Je bent een vraagbaak voor collega’s van de diverse afdelingen die gebruik maken van de applicatie en vertaalt hun wensen naar handige oplossingen.

Wat ga je doen?

Een korte impressie van de taken:
 • Controle en onderhoud van applicaties:
  Je bent verantwoordelijk voor het goed werken van de kritische applicatie. Dat betekent in de praktijk dat je de applicatie zal moeten controleren en waar nodig onderhoud moet uitvoeren. Het gaat dan om updates of het aanpassen van de configuratie, bijvoorbeeld als er sprake is van nieuwe gebruikers en/of koppelingen met andere systemen.

 • Testen en implementeren van nieuwe versies van de applicatie:
  Naast de controle en het onderhoud ben je  ook verantwoordelijk voor het testen en implementeren van nieuwe versies/wijzigingen van de applicatie. Je zorgt er voor dat alles probleemloos blijft werken.

 • Bijhouden van belangrijke documentatie:
  Je zorgt dat belangrijke documentatie wordt opgesteld en dat deze altijd beschikbaar is. Het gaat dan bijvoorbeeld om een gebruiksaanwijzing, net als om eventuele belangrijke papieren met betrekking tot de licentie. Het is op die manier mogelijk om goed op de hoogte te blijven van belangrijke rechten en functionaliteiten van de applicatie.

 • Analyse en verhelpen van (toekomstige) problemen:
  Indien er sprake is van eventuele problemen, dan bij jij diegene die daarvoor de oplossing aandraagt en die uitvoert of waar nodig uitbesteedt aan de ICT afdeling. Dat geldt voor actuele en acute problemen, net als voor problemen die mogelijk in de toekomst kunnen ontstaan. Dit gaat gepaard met een goede analyse van de configuratie en installatie, om die problemen voor te kunnen zijn.

 • Advies aan het management en gebruikers:
  Je adviseert het management en de gebruikers over de te nemen stappen om de configuratie en gebruik van de applicatie te verbeteren. In heldere taal, die het management en de gebruikers begrijpen. Zonder technisch jargon, zodat we weten wat er gaande is, wat er mogelijk is of waar het op dat moment nog aan ontbreekt.

 • Overleg met gebruikers van de applicatie:
  Tenslotte voer je overleg met gebruikers van de applicatie om eventuele problemen te signaleren en om verdere wensen te ontdekken. Deze kan je vervolgens rapporteren, aan de hand van concrete voorstellen voor verbeteringen, wijzigingen en mogelijkheden.

Herken je jezelf in dit profiel?

Je wilt een gevarieerde en brede rol binnen de organisatie. Je draagt graag bij aan goede en efficiënte processen, waarbij anderen binnen de organisatie gebruik kunnen maken van de applicatie. Als ervaren en een doortastende Functionele Applicatiebeheerder bewaak je de kwaliteit en continuïteit van onze applicatie: daar sta je voor. Je vormt de spil tussen de gebruikers die gebruik maken van de applicatie, de leverancier van de applicatie(s) en waar nodig ook met de ICT afdeling. Daarbij vind je het leuk om zowel met gebruikers, key-users als ontwikkelaars te communiceren. Je denkt service- en oplossingsgericht en staat altijd klaar voor ‘jouw klant’.
Voor deze rol zijn wij op zoek naar een kandidaat met:
 • Aantoonbaar HBO denk- en werkniveau

 • Minstens 3 jaar ervaring als Functioneel Applicatiebeheerder, liefst in de Food branche

 • Kennis van R&D Suite, Interspec of Unilab is een pré

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

 • Elke dag een lach!

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Quality team dat bestaat uit 3 groepen: Quality Control, Quality Specifications en Quality Assurance. Daarnaast is er natuurlijk regelmatig contact met de andere betrokken afdelingen en ICT. We werken op een professionele en informele manier met elkaar en met de verschillende teams binnen de organisatie samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een bijzonder bedrijf in ontwikkeling. Daarnaast bieden we een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Op basis van jouw cv en motivatiebrief maken we een selectie voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is, is er een tweede gesprek waaruit verder blijkt of we samen tot een goede match komen. We kijken er naar uit!


Weet je hoe je zorgvuldig en efficiënt kan werken om zorg te dragen voor de applicaties met onze collega’s én heb je de skills om dit proces ook zelf te verbeteren?

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.