Category Development Manager B2C

Verstegen Spices & Sauces staat voor creatieve en verrassende innovaties in de food branche. Voor duurzaamheid, kwaliteit en grenzeloze service omdat de klant centraal staat en er maar één soort kwaliteit is: de allerbeste. Want alleen met de beste kwaliteit kun je de mooiste smaken, de lekkerste producten en de bijzonderste concepten creëren. Deze beste kwaliteit begint bij de oorsprong. Dáár waar de mooiste ingrediënten te vinden zijn. Hier werken we samen met lokale boeren aan de puurste kruiden en specerijen. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van transport tot zelf malen en veilig verwerken. Dat doen we al sinds 1886 als familiebedrijf, met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Deze organisatie met ruim 450 medewerkers in Rotterdam en een aantal vestigingen in het buitenland is zowel trots op haar oorsprong als op de ontwikkelingen naar een duurzame toekomst.

Neem een kijkje bij Verstegen

Bij Verstegen maken we de lekkerste producten met ruim 450 medewerkers. Met ieder zijn kennis en ervaring bewaken we de kwaliteit. Door gebruik te maken van duurzame projecten, zoals blockchain-technologie en voedselbossen, kunnen we in de toekomst deze kwaliteit behouden. Daarnaast maken we gebruik van kwaliteitscontroles en testen we alles zorgvuldig. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak van al onze producten behouden blijven.

Waar zijn we naar op zoek?

Om ons Category Development team te versterken zijn we op zoek naar een Category Development Manager B2C voor Nederland én België op fulltime basis.


Als Category Developer geef je invulling aan het “Category Captainship” bij onze klanten. Je coördineert en interpreteert marktcijfers, salesdata en marktonderzoeken. Je vertaalt deze door naar concrete inzichten die enerzijds de basis vormen voor categorie groei bij onze klanten en anderzijds de basis zijn voor de sales en marketing activiteiten. Concreet betekent dit dat je de categorie- en schap visie ontwikkelt voor het B2C kanaal en de commerciële strategie van Verstegen klantspecifiek maakt in nauwe samenwerking met sales en marketing. Daarnaast zet je op basis van shopper-inzichten de promotiestrategie neer en adviseer je marketing over de inzet van BTL activiteiten om de ROI te optimaliseren. Dit betekent dat je zowel een strategisch denkvermogen als een hands-on mentaliteit dient te hebben. Daarnaast ben je een echte teamplayer. Uiteraard ben je op de hoogte van trends in de B2C markt, prijsstellingen, en succesratio’s van nieuwe introducties.

Herken je jezelf in dit profiel?

• Een afgeronde academische opleiding in de richting van Commerciële economie/Marketing.
• 3 tot 5 jaar ervaring als Category Developer in de B2C branche.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
• Ervaring met het verwerken en interpreteren van diverse informatiebronnen en marktonderzoek.
• Je bent een stressbestendige teamspeler met zowel doorzettingsvermogen als flexibiliteit.
• Je bent in staat om je eigen rol vorm te geven, zodat je een goede bijdrage kunt leveren aan de verdere professionalisering van de organisatie.
• Kennis van de Belgische retailmarkt is een pré.

Waar kom je terecht bij Verstegen?

Je krijgt een plek in het Category Development team in Nederland dat bestaat uit 5 personen. Dit team is verantwoordelijk voor zowel het B2B als B2C kanaal. We werken op een professionele en informele manier in de verschillende teams samen. Onze directe communicatie, het snelle schakelen en een dosis humor is iets wat bij je past. We bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige functie, marktconform salaris en uitzicht op een vast dienstverband.

Het sollicitatieproces

Reageer vóór 14 maart 2020 naar teamhr@verstegen.nl met een motivatiebrief waaruit blijkt dat jij goed past in deze functie. Stuur ook je cv mee.

Op basis van jouw cv en motivatiebrief nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Als deze positief is, plannen we een tweede gesprek waaruit verder blijkt of we samen tot een goede match komen.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze functie? Schrijf dan een motivatiebrief waarin jij laat weten waarom deze functie jou op het lijf geschreven is.
Stuur jouw motivatiebrief samen met je cv naar teamhr@verstegen.nl.

Screening maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.